Flyktingar på gränsen
by on mars 3, 2020 in BLOG

Flyktingar på gränsen

Svensk politiker poserar i jägarkläder.

Kristersson

Vid grekiska gränsen finns människor som flyr från kriget i Syrien.
Turkiet bjuder på gratis skjuts till gränsen.
SVTs korrespondent sa i Aktuellt att en majoritet av dom som nu vill in i EU är afghaner, som söker ett bättre liv. Alltså samma typ av migranter som skapade flyktingkatastrofen 2015. Utan asylskäl tränger dom nu återigen undan kvinnor och barn, som istället hamnar i flyktingläger.
2015 fick dessa män – i Sverige kallade ”ensamkommande barn” årslånga, dyra asylutredningar som till slut ledde till utvisningsbeslut. En opinion krävde då att dom skulle få stanna. Andra ville att dom faktiskt skulle utvisas. Sverige delades i olika läger. Samtidigt fylldes UNHCRs flyktingläger av äkta flyktingar. Den som då ifrågasatte Sveriges asylsystem kallades rasist.

Vad kan vi lära av detta?
Nu bryter Turkiet avtalet med EU om att ta emot fler migranter.
Vad gör vi då? Är svaret verkligen att stärka gränsen mot flyktingarna?
NEJ: Självklart ska EU – och Sverige – ta emot dom som flyr från krig!
Men hur?

JO: Stärk och utrusta UNHCR att i välutrustade läger vid EUs gräns ta emot och avgöra vilka som verkligen är asyl-behövande och fördela dom sen solidariskt inom EU. SNABBT!
Vi har resurser!! Vi har råd!! Jag tror vi kan skapa en ny gemensam opinion i Europa som tycker precis så. Svenskar är ofta blåögda, men behöver inte vara naiva. Asylsystemet har utnyttjats. Nu ska vi vässa asylsystemet! Avslöja den som ljuger och tränger sig före. SNABBT!
Skydda EUs gräns från falska flyktingar och människosmugglare!
”Öppna våra hjärtan” – men använda hjärnan!

DoctorAlternativ klädsel:
”Stärk flyktingarna vid gränsen”

Kommentera

© 2016 little beat music • ALL RIGHTS RESERVED • Webmaster : Fariborz Gudarz