Samma islamiska lag
by on januari 6, 2018 in BLOG

I svensk nyhetsrapportering talar man ofta om ”terrororganisationen” Islamiska Staten (IS), även känd som Daesh.

Jag har nära vänner från en annan islamisk stat, Pakistan. Där bor 190 miljoner människor, 99% muslimer. På mina vänners pass står ”Islamiska Republiken Pakistan” på engelska och urdu. Pakistan-passMina vänner har flytt därifrån på grund av hot och trakasserier. De har nämligen ”fel” religion. Av samma anledning har många människor flytt från den islamiska staten Daesh. I båda staterna gäller samma islamiska lag, den som på arabiska heter ”sharia” – vilket betyder ”guds lag”. I Pakistan måste alla riksdagsmän vara muslimer, det är dödsstraff för hädelse av ”profeten” och ”den heliga boken”, män bestämmer över kvinnor och barn, etc. Allt enligt den heliga sharia-lagen. paragraf

Det svenska Migrationsverket bedömer Pakistan som ett ”säkert land” och ger avslag på asylansökningar därifrån.
Jag undrar, i logikens namn: Varför kalla den ena islamiska staten för ”terrororganisation” och den andra för ”säkert land”? Människorna i Pakistan och Daesh är säkert lika goda muslimer allihop. De tror på samma profet, har samma gud och samma heliga bok och följer samma heliga lag.
Så tror också svenska muslimer, men de bor lyckligtvis i ett sekulariserat land, där svensk lag gäller. Den lagen kallas inte ”helig”, den är inte ofelbar, men den är demokratisk och den gäller.Sveriges_lag
På mitt pass står det ”Europeiska Unionen, Sverige”. Jag hoppas att det snart gör det för mina vänner som flytt från Pakistan också.Svenskt_pass

Kommentera

© 2016 little beat music • ALL RIGHTS RESERVED • Webmaster : Fariborz Gudarz