Robert och regeringen
by on december 7, 2017 in BLOG

Regeringen beslutade: paragraf
Asylsökande som före 2015 var under 18 år får stanna.
Villkor: Att man går igenom gymnasiet och skaffar jobb

Många av dessa asylsökande ljög om sin ålder. Robert ljög inte. Han var 16 år då han kom 2009.
Det bevisar ID-handlingar, som han så småningom fick från sitt hemland.
Migrationsverkets åldersbestämning var alltså fel, vilket verket nu erkänner.

Men beslutet ändrades inte: UTVISNING!

… trots att han under sina 10 år i Sverige redan uppfyllt de krav som regeringen nu ställer för att andra asylsökande ska få stanna: Han har gått ut gymnasiet och har haft fast anställning i fem år!

Regeringen ville vara generös (även mot dom som ljög). ”Snarare fria än fälla” sa man

Generös mot alla – utom mot Robert!

th

En person på Migrationsverket såg till att utvisningen uppsköts flera månader, sedan Roberts arbetsgivare förklarat att det var högsäsong och att Robert var en ovärderlig medarbetare.(Tjänstemannen sa ”det beror på att jag är snäll” )

Men längre än så räckte inte vänligheten. Nu har Robert lämnat Sverige.
Efter att har levt en tredjedel av sitt liv i Sverige och fått många vänner. Omtyckt coach i fotbollsklubben och ungdomsledare i kyrkan … Alla undrar: Varför var regeringen så elak mot just honom? Principer? Paragrafer? Varför generös mot vissa, men inte mot just honom?

Hans arbetsgivare är ledsen, arg och besviken. Varför fick han inte fortsätta jobba även efter högsäsongen? Han har ju betalat skatt och gjort rätt för sej i så många år

Nu är han långt utanför Sverige och EU. Det kräver nämligen svenska paragrafer. Han är även långt från det land han flydde från som 16-åring.
Här, arbetslös på okänd mark, försöker han överleva, tills Sverige tillåter honom att på svensk ambassad söka det arbete han har haft i många år. När reglerna tillåter honom att göra det är osäkert. Allt är osäkert … utom Migrationsverkets och regeringens galna beslut … som ALLA – utan undantag – förlorat på.

paragraf

Ingemar Olsson

One Response to Robert och regeringen

  1. Ingvar Skeppstedt says:

    Vi instämmer till fullo med det du skriver. Det finns säkert många svåra fall, men att inte svensk byråkrati ens kan hantera ett så solklart fall som detta gör oss beklämda.
    Ewa o Ingvar Skeppstedt, Älvdalen

Kommentera

© 2016 little beat music • ALL RIGHTS RESERVED • Webmaster : Fariborz Gudarz