Acceptera intolerans
by on mars 19, 2018 in BLOG

Jag är liberal. Men det finns gränser.
Ett fritt samhälle ska inte acceptera intolerans.
Debatten just nu gäller så kallade ”böneutrop” på arabiska i svenska samhällen.
Det rör sig i själva verket om proklamation av en totalitär ideologi.

Det finns moskéer i Sverige, som med högtalare regelbundet vill proklamera islams överlägsenhet över andra ideologier.

loudspeakers-on-pole
Islam är en ideologi. Den måste bedömas på samma sätt som t.ex. marxism, liberalism och nazism. Det är fel att ge religiösa ideologier en särställning.

En totalitär, intolerant ideologi får inte ursäktas med etiketten ”religion”.

Världens största religion, kristendomen, har präglat Europa och Sverige i mer än 1000 år. Jesus själv grundade ingen religion. Han förkunnade och levde ut kärlek, tolerans och jämlikhet tills han dödades av religiösa och politiska myndigheter. Men kärleksbudskapet spreds.
Tyvärr blev kristendomen 300 år senare statsreligion i det romerska imperiet och på 1500-talet blev lutherdomen statsreligion i Sverige. Den tiden är över. ”Den kristna västvärlden” är idag sekulär, men präglad av kristna värderingar som frihet, tolerans, jämlikhet och åsiktsfrihet. Man skäms och tar avstånd från historisk intolerans, korståg och inkvisition.
crusader

Därför ska vi inte godkänna muslimska så kallade ”böneutrop” (arabiska ’adhan’ = lyssna, bli informerad), där en totalitär, intolerant ideologi proklameras via högtalare på arabiska
En muslim måste fem gånger om dan utföra rituell bön – på arabiska ’salat’. I moskén går männen in genom huvudingången, kvinnor genom en sido- eller bakdörr. Bönen – ’salat’ – är inte ”hjärtats samtal med Gud”, utan bestämda ord på arabiska, med kroppsställningar utförda på rätt sätt av en ’rättrogen’. En ’otrogen’ får inte delta, möjligen titta på.mobil_i_hand Innan det fanns armbandsur påmindes muslimer i arabvärlden om bönetimmarna genom utrop. Det är inte nödvändigt idag. En app i mobilen fyller samma funktion. Och Sverige tillhör inte arabvärlden.

 

Islam är statsreligion och enda tillåtna religion i många länder. Islams grundare, Muhammed, spred sin religion genom att bilda en armé och inta geografiska områden och avrätta oliktänkande.
Många människor har flytt från förtryck i islamiska stater. De vill inte tas emot i asyllandet med offentliga utrop om underkastelse under den ideologi som de flytt från. Samma ord som ropas i ’adhan’ är de som ropas av självmordsbombare. Anhöriga till dem som dödades på Drottninggatan vill helst slippa höra detta ropas i Sverige.
Nazismen var på 1940-talet statsideologi i Tyskland. Därifrån flydde judar till Sverige. De ville då helst slippa offentliga utrop som ”Heil Hitler” från svenska nazister.
Yttrandefriheten måste ibland underordnas hänsyn, respekt och personlig integritet

Islam är världens största sekt. Den som lämnar islam är enligt Koranen (Sura 16:106) dömd till helvetet. I islamiska stater utdömer myndigheterna dödsstraff. Den religionen bör inte få proklamera överhöghet över andra religioner, t.ex. den ”Gud Fader” som Jesus talade om.
I Sverige är inte Muhammeds ”Allah” den ende guden, vilket orden i böneutropet ’adhan’ påstår.
Ordet ’sekt’ betyder ’avskiljande’. Enligt ”www.islamguiden.com/barnuppfostran” ska muslimska barn ”vara medvetna om skillnaden mellan dem själva och icke muslimer, och vara stolta och tacksamma för den skillnaden!
Eftersom islam på det sättet motverkar integration är det olämpligt att proklamera den ideologin offentligt, rituellt, och regelbundet i ett fritt land. Alltså inga offentliga ’adhan’-utrop!

11 Responses to Acceptera intolerans

 1. Sture Wilhelmson says:

  Det var ord och inga visor. Men visa ord… Bra!

 2. Göran Andersson says:

  Mycket bra skrivet! Tack!

 3. Lena Philipson says:

  Jag är helt begajstrad över detta du skriver.
  Snälla Ingemar detta skall ut i media och skickas till varje riksdagsledamot !!!
  Kan du göra det ?
  Det är för bra för att endast ett fåtal tar del av budskapet!!!/Lena Philipson

 4. Lars-Olof Gunnardo says:

  Tack! Så bra skrivet. Denna sanning kommer sällan fram i debatten om böneutrop! Man kan inte åberopa religionsfrihet samtidigt som man godkänner en ideologi som inte har utrymme för denna frihet! Ge gärna en stor och bred offentlighet åt detta!

 5. Ingis Appelqvist Regnell says:

  Jag kan inget annat än hålla med om detta. Islam är inte frihet.
  Jesus är frihet: citat ifrån Bibeln, läs gärna: Lukas kap. 1: vers 28och Lukas kap. 4:vers 18. Det finns ännu flera ställen i Bibeln som handlar om frihet.

 6. Katarina Ling says:

  Bra skrivet!

 7. Thomas Wemmenlöv says:

  Mycket bra skrivet. Tänk om våra politiker vore lika klartänkta.
  Tack

 8. Kerstin Höök says:

  Tack Ingemar.
  Spännande att se i vilka andra forum detta budskap kommer att förmedlas.
  Du har ju ett gediget nätverk såååååå.
  Var välsignad☝🏻️👵🏻❤️👏🏻

 9. Helena Lehmann says:

  I växjö ska det troligtvis få såna här utrop snälla skicka detta till dom politikerna och alla politiker.
  Tack Ingemar för dom här orden.Välsignad vare du./Helena

Kommentera

© 2016 little beat music • ALL RIGHTS RESERVED • Webmaster : Fariborz Gudarz