Mitt liv i bilder
NERIKES ALLEHANDA 10 NOVEMBER 2002
rickyflame

Ricky the Rocker? ”Så här ser jag ut när jag spelar med Rocking Tigers, ett coverband som har funnits sedan 70-talet, och som återuppstår ibland. Vi spelar covers, mycket Elvis och Jerry Lee Lewis. När jag var tonåring tyckte jag inte alls att Ingemar Olsson var något bra namn. Jag ville hellre heta Ricky Flame.”

storfamiljen

Kollektiv: ”Vi bodde i storfamilj i Västmanland. Jag kände igen mycket i filmen ”Tillsammans”. I början var vi sex vuxna och ett barn. På slutet var vi tretton stycken. Det gav oss jättemycket, men på slutet hade vi inte så mycket tid för varandra så då var det ingen större mening att leva så här.”

familjen50

Ung-emar: ” Jag växte upp i Stockholm . Det här var 1950 eller ’51 tillsammans med mamma Wenley , pappa Herbert och syster Margareta. Mamma sjöng och spelade piano och pappa spelade mandolin, så visst har jag musiken i blodet . ”

brollop73

Äkta kärlek. ” Kristina och jag gifte oss 1973. Det är ju ovanligt att ett äktenskap håller i 30 år, men det har ju varit så mycket resande så vi har egentligen bara varit gifta i 15 år … ”

On the Road. Det är en äkta Trabant jag kör i gamla DDR.”

trabant
RED. JOHAN HEDBERG

Ett liv på ständig turné

Ricky Flame – skulle han passa på Svensktoppen? Artisten Ingemar Olsson klarar sig bra utan artistnamn. Nu är han aktuell med skivan Verkligheten är större. Några bilder från Ingemars egen verklighet visar han här.

Mitt liv i bilder

Namn: Ingemar Herbert Paul Olsson
(”I många år var jag väldigt stolt över att heta Paul”)
Ålder: 55
Familj: Fru Kristina och vuxna barnen Emily, Jonatan och Magdalena.
Gör på jobbet: CD-skivor & turnéer.
Gör på fritiden: ”Försöker simma en gång i veckan. Älskar att åka skidor. Vill gärna paddla kanot och windsurfa på sommaren. Men får ofta nöja mig med långa promenader.”
Förhållande till kameran:”Jag står enbart framför den och tycker det är jobbigt. Helst vill jag bli fotograferad i smyg.”

NYtraffic (1)

New York. ”Det här kan ha varit ’95 när jag jobbade med texter till plattan ‘Round the Corner’. New York är verkligen en inspirerande stad, det är musik i varenda corner.”

familjen81

Örebroaren. ”Det här var 1980 när vi precis hade flyttat till Örebro. Där bor vi fortfarande kvar. Eftersom jag reser så mycket är det skönt med en fast punkt i tillvaron. Barnen är från vänster Emily, Jonatan och Magdalena.”

tradgardsfika

Ingemar idag. ”Hemma i trädgården med min fru. Vi hann faktiskt skaffa oss ett eget liv när barnen flyttat hemifrån men nu har de börjat komma tillbaka. Både Jonatan och Magdalena bor hemma igen. Nästan som en storfamilj en gång till …”

maciene

Moçambique. ”Var det 1994? Jag hade varit i Johannesburg och spelat in, och sedan jobbade jag med ett biståndsprojekt med ungdomar i Moçambique. Det är i Afrika rötterna till min musik finns – med omvägen över Amerika.”

iokorberg

Proggaren? ”Det här måste ha varit 1975 någon gång. Jag var med i tv-programmet ”Kika digga ding” och Tommy Körberg var programledare. Jag var ingen proggare utan jag spelade pop, precis som jag gör idag.”

halsduk

Debutanten
”Den där halsduken hade jag på mig påmitt första lp-omslag – en platta som kom 1970. Clabbe och Janne Schaffer var med och spelade.”

© 2016 little beat music • ALL RIGHTS RESERVED • Webmaster : Fariborz Gudarz