Sila mygg och svälja kameler
by on november 21, 2017 in BLOG

Migrationsverket 

– silar mygg och sväljer kameler.mygga

Migrationsverket gjorde ett STORT fel mot en 16-åring för åtta år sen:

Verkets personal ”bedömde” att han var fullvuxen och avslog därför hans begäran om skydd mot tydliga hot i hemlandet. Det var ett STORT fel … livsavgörande för en 16-åring, rutin för Migrationsverkets personal.

Nu bevisar Robert Kayongos  ID-handlingar att han för åtta år sen var ett ensamkommande barn. Trots detta beslutar Migrationsverket att utvisa den nu 24-årige Robert tillbaka till det hot han flytt ifrån.

Robert har efter åtta år rotat sig i Sverige, har fast arbete med lön och bostad, betalar skatt och är uppskattad ungdomsledare i en fotbollsklubb och i en kyrka. Alla Roberts vänner vill att han ska få fortsätta sitt liv i Sverige.

Men en tjänsteman på Migrationsverket har bestämt att det inte finns några ”särskilda skäl” att låta Robert behålla sitt jobb, sin bostad och sina uppdrag i Sverige. Han ska utvisas.

Anledningen är ett LITET fel som Robert gjorde för fem år sen. Han var nämligen livrädd för att bli orättvist behandlad och uteblev därför från ett möte med Migrationsverket. Det har han ångrat och sen dess alltid lytt Migrationsverkets olika kallelser och beslut. Men det hjälper inte.

Migrationsverket silar nämligen mygg och sväljer kameler.kameler

Det finns en paragraf som säger att det finns ”särskilda skäl” att ge Robert fortsatt uppehållstillstånd. Men det skulle kräva att Migrationsverket erkänner det fel man begick 2009.

Istället tillämpar man en annan paragraf, som säger att den som uteblir från ett möte, inte samarbetar med Migrationsverket och därför måste lämna Sverige.

Det är obegripligt att Sverige i detta fall väljer den elakaste paragrafen. Det gagnar ingen, men förstör för många: För Robert själv, för hans arbetsgivare, hans vänner, ungdomarna i fotbollslaget och kyrkan. Och för alla oss som vill tro på Sverige som ett både humant och klokt land.paragraf

Jag vädjar till Migrationsverkets högsta ledning att tillämpa den paragraf som säger att det finns ”särskilda skäl” att låta Robert få fortsätta sitt liv i Sverige.

Jag vet att utvisningen är bestämd att ske inom ett par veckor. Den måste kunna stoppas!

Det betyder att den stora organisationen erkänner sitt STORA fel och tar konsekvenserna: Ger Robert en ny och retroaktivt rättvis bedömning … hostar upp kamelerna och låter myggan flyga!

Ingemar Olsson

2 Responses to Sila mygg och svälja kameler

  1. Tomas Andersson Wij says:

    Vill på detta sätt visa mitt deltagande i fallet Robert.

  2. Gunnel says:

    Det är så människovärdigt som det överhuvudtaget kan bli Beslutet måste bara omprövas

Kommentera

© 2016 little beat music • ALL RIGHTS RESERVED • Webmaster : Fariborz Gudarz